Trenutno pregledavate Prirodna kozmetika za bebe, djecu i odrasle!

Prirodni proizvodi jedna su od omiljenih tema svake mame. Koje prirodne proizvode koristiti, da li su proizvodi zaista prirodni te da li je zaista potrebno koristiti prirodne proizvode kada djeca malo porastu?

Zašto koristiti određene proizvode kod novorođenčadi i djece?

Struktura dječje kože gotovo je identična koži odrasle osobe no slojevi kože kod djeteta puno su tanji, što ujedno znači i osjetljiviji na vanjske utjecaje. Osim opasnosti od sunca kožu mogu nadražiti i pelene i slina. Koža male djece, posebno novorođene još je nezrela, kod neke djece i suha, a moguće su i obiteljske predispozicije zbog čega su pod većim rizikom od atopijskog dermatitisa. Dječju kožu potrebno je zaštititi i njegovati proizvodima koji su posebno razvijeni imajući na umu sve navedeno.

Dnevni ritual kod beba i proizvodi bez kojih ne možemo?!

  1. Linea Mammababy krema za lice i tijelo je proizvod koji hrani i hidratizira bebinu osjetljivu kožu na prirodan način zahvaljujući organskim ekstraktima aloa vere, ulja avokada i kamilice.
  2. Linea Mammababy 2u1 šampon i gel za pranje kose i tijela od najranijih dana. Gel je baziran na prirodnim ekstraktima organski uzgojenih maslina, zobi i biljnog glicerina. Gel ima antioksidativna svojstva i hidratizirajući učinak na kožu.
  3.  Linea Mammababy krema za pelensko područje najbolje je rješenje nakon mijenjanja pelene. Zahvaljujući vitaminu B5 ova krema sprječava osip od pelena te pomaže pri regeneraciji kože. Zahvaljujući svojim obnavljajućim svojstvima ovaj proizvod preporučuje se za osjetljivu i oštećenu bebinu kožu.

Cosmos natural certifikat – što je to i zašto je važan?

Nakon što su pojedine organizacije počele postavljati privatne norme, prepoznata je potreba za jedinstvenom zajedničkom normom koja će koristiti kozmetičkoj industriji, međunarodnoj trgovini i potrošačima. Uz međunarodnu suradnju nastao je COSMOS koji uključuje podjelu prirodne i organske kozmetike prema zahtjevima pojedinačnih normi: BDIH (Njemačka), BIOFORUM (Belgija), COSMEBIO (Francuska), ECOCERT (Francuska), ICEA (Italija) i SOIL ASSOCIATION (Ujedinjeno Kraljevstvo).

COSMOS je međunarodna norma za prirodnu i organsku kozmetiku. Njegovo ime čine engleske kratice COSMetic Organic Standard. Zahtjevi norme definiraju dopuštene sastojke kozmetičkog proizvoda i ambalaže, uzimajući u obzir utjecaj proizvoda na ljude i okoliš. Cosmos definira zahtjeve za prirodnom i organskom kozmetikom. Linea Mammababy kozmetika sadrži Cosmos Natural certifikat koji jamči da su sastojci prirodni te dobiveni iz organski uzgojenog bilja. Vrhunska kvaliteta proizvoda uz jednostavan dizajn ističu ovaj brand kao jedan od najboljih na tržištu prirodnih organskih kozmetičkih proizvoda za djecu i odrasle.

Prirodne proizvode za bebe i djecu istražite na linku Linea Mammababy.