Trenutno pregledavate Zašto baš organski pamuk?
  • Kategorija objave:Tips
  • Komentari objave:0 Komentara

U zadnjih nekoliko godina pojam “organski pamuk” je sve popularniji u modnoj industriji. Puno se susrećemo s pitanjima i komentarima poput – “meni nije važno kakav je pamuk, ne patim da bude organski!”, “i drugi nude organski pamuk (po povoljnijoj cijeni) – postoji li razlika?” No, znate li zaista što znači organski pamuk, koja je njegova svrha i zašto bi trebali birati materijale organskog pamuka?

Organski i konvencionalni (obični) pamuk – koja je razlika i postoji li zapravo?

Pamuk je mekano vlakno koje se dobiva iz istoimene biljke, a koristi se za izradu odjeće, tkanina, igračaka, namještaja… Zahvaljujući razvoju nauke uzgoj “običnog” pamuka u današnje vrijeme je ubrzan zahvaljujući dodacima poput pesticida, herbicida i sintetičkog gnojiva .. naravno, masovna proizvodnja je i jeftinija proizvodnja.

ORGANSKI PAMUK – proizveden je po svim priznatim međunarodnim standardima organske proizvodnje – bez kemijskih gnojiva, bez pesticida, uzgajan na tlu koje je očišćeno od toksičkih ostataka kemijskih tretmana koji su na njemu ranije korišteni. Takvim načinom uzgoja dobiva se materijal koji je prirodan, bez štetnih toksina koji bi iritirali kožu beba, djece i odraslih a važno je naglasiti da odjeća organskog pamuka traje i do 5 puta dulje u odnosu na običan pamuk.

Zašto bi trebali birati proizvode organskog pamuka?  Organski pamuk djeluje umirujuće na našu kožu, ne izaziva iritacije, čuva naše zdravlje ali i prirodu!